Kérdése van? +36-70/332-0035
Talp átmérője (a főzőlemezzel érintkező rész) 16 cmEdény űrtartalma: 1.6lEdényalj típusa indukciós technológiaTestmagasság / edény magassága (h1): 48,40 mm
So Recycled: A serpenyőtest 100 %-ban újrahasznosított alumínium felhasználásával készült.
A Tefal úttörő a körforgásos gazdaság területén és mindig aktívan bekapcsolódott a környezet védelmébe. A So Recycled terméksorozat mindig egy lépéssel előbb jár: a serpenyők 100%-ban újrahasznosított alumíniumból készülnek. Az újrahasznosított alumínium gyártásánál 90 %-al kevesebb energiára van szükség az új alumíniumhoz képest. És minden termék kompromisszumok nélküli minőségben és innovációkkal készül. A TITANIUM 2X kétszer tovább bírja a standard felületekhez képest és hosszantartó teljesítményt nyújt, továbbá könnyen tisztítható belső és külső tapadásmentes felülettel ellátott. A Thermo-Signal™ technológia jelzi a tökéletes sütéshez és ízletes eredmények eléréséhez szükséges ideális kezdőhőmérséklet elérését, míg a Thermo-Fusion™ edényalj optimális hővezetést biztosít az egyenletes eredmények érdekében. Fedezze fel a nélkülözhetetlen serpenyőt:amely a hozzáadott olaj nélküli pirítás és főzés érdekében lett megtervezve, tehát kiváló tapadásmentes felületének köszönhetően egészséges ételkészítést és kiváló ízeket biztosít, kompromisszumok nélkül. Mivel mindannyian hozzájárulhatunk a bolygónk védelméhez, ne feledkezzünk meg a főzőedények újrahasznosításáról sem. Mindent, amit a Tefalnál gyártunk, már több, mint 60 éve a legnagyobb gondossággal gyártjuk. Társaságunkat már a kezdetektől az állandó innovációs vágy és a tökéletes, biztonságos és kiváló teljesítményű termékek alkotása iránti vágy vezérli, a környezetvédelem nagy fokú szem előtt tartásával. A termékek garantáltan PFOA-, ólom- és kadmium mentesek, és a francia szakemberek kiváló szakmai ismereteinek a felhasználásával készülnek.
A serpenyőtest 100 %-ban újrahasznosított alumínium felhasználásával készült.
A környezetkímélő dizájn 100 %-ban újrahasznosított alumíniumból készült az alumínium környezeti lábnyomának akár 90 %-os csökkentése érdekében.*
Hosszú élettartamú tapadásmentes felület
Ez a tapadásmentes felület a naponta ismétlődő főzéshez lett tervezve és akár kétszer olyan hosszú ideig bírja a Tefal termékek standard felületeihez képest.
100%-ban bevált és letesztelt biztonságos tapadásmentes felület
0 % PFOA, 0 % ólom. 0 % kadmium. Minden új terméksorozatnál szigorúbb feltételeket alkalmazunk a jelenlegi, az élelmiszerekkel érintkező termékekre vonatkozó jogszabályok által előírt feltételeknél. Nem tartalmaz ólmot és nem tartalmaz kadmiumot (Pb és Cd nélkül), ami azt jelenti, hogy a termék felületén nincs hozzáadott ólom és kadmium. A mérhető határértéken felül semmilyen anyagkibocsátás nem észlelhető.
THERMO-SIGNAL™
A THERMO-SIGNAL™ technológia jelzi a főzés megkezdéséhez ideális hőmérsékletet, aminek köszönhetően minden nap tökéletes sütést, színt és ízt biztosít az ételnek.
THERMO-FUSION™: Továbbfejlesztett indukciós technológia
A Tefal a Thermo-Fusion™ edényaljnak köszönhetően biztosítja a serpenyő gyors és optimális hővezetését az ételek tökéletes elkészítése érdekében.
Praktikus élkialakítás a kényelmes tálalás érdekében.
Speciális formaterv a praktikus és tiszta tálalás érdekében
Kompatibiltás a tűzhelyekkel: minden típusú tűzhellyel kompatibilis, beleértve az indukciósat is
Valamennyi típusú tűzhellyel (gáz-, villany-, kerámia-, főzőlapos) kompatibilis, beleértve az indukciósat is, a sokoldalú használat érdekében
Rendkívül hatékony tapadásmentes felület
Fedezze fel a konyhai edényt, amely oly módon lett megtervezve, hogy teljesítse a mindennapi főzés követelményeit, amelynek érdekében mindkét oldalról tapadásmentes felülettel van ellátva az egyszerű tisztítás és praktikus főzés érdekében.
Egyéb jellemzők:
- Thermo-spot (hőindikátor): igen- Külső bevonat/kivitel: tapadásmentes bevonat- Külső bevonat színe: fekete- Kiöntőperem: igen- Nyél típusa: rögzített- Talp átmérője (a főzőlemezzel érintkező rész) 16 cm- Edény űrtartalma: 1.6l- Edényalj típusa indukciós technológia- Testmagasság / edény magassága (h1): 48,40 mm- Bevonás jellemző: PFOA free
Kezelési útmutató
Tisztítási útmutató
Emlékeztető
A só károsítja az edényeimet?
Igen. Az apró fehér pöttyök vagy lepattogzás kialakulásának elkerülése érdekében a só hozzáadása előtt forralja fel a folyadékot, majd jól keverje meg. Vagy akkor adja hozzá a sót, amikor az étel már főni kezdett. A lepattogzás nem befolyásolja a főzési teljesítményt, de csökkentheti a rozsdamentes acél szépségét.
A használatra vonatkozó általános ajánlások
Betehetem a serpenyőimet a mikrohullámú sütőbe?
A serpenyőket SZIGORÚAN TILOS mikrohullámú sütőben használni.
Miért színeződik el a serpenyő a használat után?
Hogyan akadályozhatom meg, hogy az ételek főzés közben odaragadjanak?
Tapadásmentes serpenyő:Tapadásmentes konyhai eszközöket kifejezetten arra terveztük, hogy ne tapadjon le bennük az étel. A serpenyők és a szószos fazekak ugyanakkor gondos karbantartást igényelnek. Ennek érdekében kérjük, fogadja meg a következő tanácsot: az első használat előtt vékony rétegben olajozza ki a serpenyőt vagy szószos fazekat, majd mossa el és szárítsa meg. Ismételje meg ezt az eljárást megfelelő időközönként, ha rendszeresen mosogatógépben mossa el a serpenyőt vagy szószos fazekat. Emellett a túlhevítést és a karcolásokat is kerülni kell, amelyeket elsősorban a fém kiegészítők (sültfordító lapátok, merítőkanalak) használata, és/vagy a fém dörzsszivaccsal történő tisztítás okoz.Kerámia bevonatos serpenyő:A kerámiabevonat tapadásmentes tulajdonságai jóval korlátozottabbak a klasszikus (PTFE) bevonatokhoz képest, mind a teljesítményt, mind a tartósságot tekintve. Azt javasoljuk, hogy több zsiradékkal készítse az ételeket, a mosogatást pedig erősebb mozdulatokkal, valamivel több mosogatószerrel végezze. Ha étel égett az edényre, áztassa mosogatószeres, lehetőség szerint kevés ételcetet tartalmazó vízbe konyhai edényét.A kerámiaalap idővel foltossá válik, és a foltokat nem lehet eltávolítani. Ez semmilyen szempontból sem csökkenti a konyhai edény teljesítményét, és egészségügyi kockázatot sem jelent.Rozsdamentes acélból készült konyhai edények:Az előmelegített serpenyő és a kisebb láng a kulcsa annak, hogy a rozsdamentes acélból készült edényekben elkészített étel ne ragadjon oda. Melegítse elő a serpenyőt alacsony vagy közepes lángon egy–két percig. A serpenyő állapotát úgy ellenőrizheti, hogy néhány csepp vizet cseppent rá, és ellenőrzi, hogy azok visszapattannak-e. Miután megfelelően előmelegítette, öntsön bele 2–3 teáskanál olajat, illetve annyit, hogy a sütőfelület alját teljesen ellepje. Mielőtt ételt tenne bele, a legjobb, ha szárazra törli, és megvárja, amíg a serpenyő eléri a szobahőmérsékletet. Az ételek hozzáadásakor győződjön meg arról, hogy egyenletes sercegést hall, amikor az étel a serpenyőhöz ér. Ez azt jelzi, hogy az ételek sütése az érintkezéskor megkezdődik, ezzel természetes gátat képezve a ragadással szemben. Hagyja az ételt főni, és ne nyúljon hozzá, amíg el nem éri a megfelelő hőfokot. Az ételben lévő természetes cukrok karamellizálódnak a sütési felületen, ami nagyszerű ízeket biztosít, az étel pedig természetes módon elválik a főzőfelülettől. Ha az ételnek a serpenyővel való első érintkezéskor nem sercegést, hanem inkább recsegést hall, akkor a hőfok túl magas, és az ételek odaragadhatnak.SOHA NE HASZNÁLJON ragadás elleni spray-ket.
Miért lép fel kékes elszíneződés az első használat után?
Ez az elszíneződés a rozsdamentes acél és a hő normál reakciója. Nagyon egyszerű és könnyen tisztítható. Használjon rozsdamentes acélhoz/rézhez készült tisztítószert, vagy egyszerűen öntsön egy kis citromlevet vagy ecetet a serpenyőbe, majd papírtörlővel vagy kendővel törölje tisztára.
Miért látható a rozsdamentes acélból készült serpenyő belsejében egy fehér réteg, és hogyan távolíthatom el?
Ezt a fehér réteget a vízben lévő ásványi anyagok vagy a főzés során egyes élelmiszerekből felszabaduló keményítő okozza. Használjon rozsdamentes acélhoz/rézhez készült tisztítószert, vagy egyszerűen öntsön egy kis citromlevet vagy ecetet a serpenyőbe, majd papírtörlővel vagy kendővel törölje tisztára.
Hogyan tisztítható meg egy serpenyő vagy egy edény?
Tapadásmentes serpenyő:Mosogatószeres vízben kézzel mosogassa el.A serpenyőt minden használat után el kell mosogatni, hogy eltávolítsa a felületén maradó zsíros réteget. A zsíros réteget nem távolítja el teljesen azzal, ha egyszerűen csak kitörli a serpenyőt papírszalvétával, vagy leöblíti. A következő használatkor beleéghet a serpenyő felszínébe és foltok jelenhetnek meg.A tapadásmentes serpenyőket tilos súrolószerrel vagy súrolószivaccsal tisztítani. A serpenyő belsejének és külsejének tisztítására a szintetikus anyagból készült szivacsok a legalkalmasabbak.Kerámia bevonatos serpenyő:Javasoljuk, hogy a kerámia bevonatos serpenyőt enyhén mosogatószeres vízben kézzel mosogassa el. Így lehet a leghatékonyabban tisztítani.Ha a serpenyő a szokásos mosogatást követően nem elég tiszta, öntsön egy kis ecetet és vizet a serpenyőbe, majd melegítse fel. A víz-ecet keverék megtisztítja a serpenyőt. Ezt követően öblítse el alaposan a serpenyőt, hagyja megszáradni, majd dörzsölje be például egy kis napraforgóolajjal. Serpenyője ezután olyan lesz, mint új korában.Ha a serpenyő alján makacs lerakódás keletkezett, először próbálja meg forró vízzel és jó zsíroldóképességű mosogatószerrel eltávolítani. Műanyag súrolószivaccsal és egy kevés folyékony tisztító súrolószerrel is elmosogathatja a serpenyőt, ha szükséges.Kemény anodizált felületű serpenyő:A serpenyő élettartamának meghosszabbítása érdekében javasoljuk, hogy dörzsfelülettel nem rendelkező szivaccsal, kézzel mossa el.Egy külső bevonat megvédi a főzőedényt a mosogatás káros hatásaitól. Ezért rendkívül fontos, hogy ez a bevonat ne sérüljön meg, ezért javasoljuk, hogy kerülje a súrolóanyagok (Scotch Brite) használatát.Mosogatógép használata esetén kíméletes mosogatószer, például folyadék vagy gél használata javasolt.Nem javasolt ezenkívül a túl intenzív mosogatógép-használat.A súrolóanyagok nélküli kézi mosogatás meghosszabbítja a főzőedény élettartamát.Rozsdamentes acélból készült konyhai edények:A napi tisztításhoz elegendő meleg szappanos vizet használni. Javasoljuk, hogy minden használat után alaposan tisztítsa meg a serpenyőt, mivel a benne maradt ételmaradék miatt a serpenyő elszíneződhet és ragadóssá válhat.Az odaragadt ételek, illetve a túl magas hőmérséklet miatti elszíneződések és foltok eltávolításához azt javasoljuk, hogy a terméket rozsdamentes acélhoz/rézhez készült tisztítószerrel tisztítsa meg. Ez a belső, valamint a külső felületekre is vonatkozik.Ha magas a víz vastartalma, előfordulhat, hogy rozsdás elszíneződés lép fel. Ezt rozsdamentes acélhoz/rézhez készült tisztítószerrel távolíthatja el.
Hogyan lehet eltávolítani az odaégett ételt a rozsdamentes acélból készült edényről?
Ha odaégett ételt szeretne eltávolítani a rozsdamentes acélból készült edényekről, tegyen hideg vizet az edénybe, majd forralja fel a vizet. Öblítés előtt hagyja kihűlni a vizet. A tisztítás befejezéséhez használjon minőségi tisztítószert. Acélgyapot, acélkefe vagy karcos tisztítószer használata a polírozott felületen nem ajánlott.